logo

Cum să devii fotbalist

Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist
Cum să devii fotbalist

Carte nominalizată la National Book Awards Sports Book Of The Year 2018 – Sunday Times

Peter Crouch, Tom Fordyce

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
49 lei
Titlu original
How to be a footballer
Traducător
Maura Cotfas
Ediție
paperback, I 2020
Număr de pagini
288
Format
13 x 20 cm
ISBN
978-606-94843-9-5

Spre deosebire de majoritatea cărtilor semnate de fotbaliști, care pun în centru propria poveste, Cum să devii fotbalist acoperă mai degrabă aspecte din spatele terenului de fotbal, cum ar fi vestiarele, mașinile, casele, vestimentația, tatuajele, superstițiile, muzica, hotelurile sau autocarul echipei.

Cu inteligența și umorul bine-cunoscut ale lui Peter Crouch, cartea promite o lectură autentică și captivantă de la prima până la ultima pagină.

Devii fotbalist pentru că iubești fotbalul. Și, odată ajuns fotbalist, te trezești brusc în cea mai ciudată, amuzantă și amețitoare lume posibilă. O lume în care un coleg vine la antrenament în costum roșu-aprins, cu pălărie și baston asortate și ochelari fără lentile, iar altul își petrece seara întins pe capota unui Ferrari închiriat, pe care îl parchează fix la intrarea unui club de noapte.

Vă invit în culisele acestui univers, prin vestiare, în autocarul echipei, în casele luxoase ale fotbaliștilor, la club, pe terenurile de antrenament sau în lumea transferurilor. Vom analiza interviuri luate la cald, ne vom face de râs pe rețelele de socializare și vom încerca să nu ne mai lăsăm vreodată păcăliți la frizer, unde în loc de 10 lire mi s-au cerut 250. Ne vom lăsa antrenați și lingușiți de Harry Redknapp, o să-l tachinăm pe Rafa Benitez în legătură cu o geacă de piele prost aleasă și ne vom lăsa alinați de acordeonul lui Tord Grip. O să vedeți ce înseamnă muzică proastă și decizii neinspirate.

Peter Crouch

Cu un umor englezesc de foarte bună calitate și cu o atenție deosebită la detalii, Peter Crouch, un fotbalist atipic din toate punctele de vedere, ne introduce in lumea fotbalului de elită pe ușa principală, reușind să fascineze si uneori chiar să șocheze atât prin abordarea aleasă, cât și prin transparența povestirilor. Recomand această carte tuturor iubitorilor de fotbal, dar în mod special tinerilor sportivi care visează să ajungă la un înalt nivel profesionist, unde toate aceste povestiri vor deveni realitatea de care, fie se vor lovi, ori se vor putea bucura din plin!

George Ogăraru, antrenor, fost fotbalist

Cum să devii fotbalist, cu adevărat, în ochii publicului? Așa ar trebui să sune titlul nerostit complet al cărții lui Peter Crouch. Dacă suntem onești, cred că toți avem în minte un tipar sau o prejudecată despre ce înseamnă viața unui fotbalist. De la glorie, antrenamente, bani și până la mașini, tunsoare și haine, toate pot fi trecute în această formulă. Iar Peter Crouch răspunde cu transparență și sinceritate acestei imagini pe care o vede publicul. Și are câte un capitol savuros pentru fiecare din aceste părți din viața unui fotbalist. Dar o să descoperi repede că dincolo de imagine se ascunde de fapt muncă, muncă, muncă, durere și foarte mult caracter. Și că nimic din ce invidiem nu vine gratis. Cartea lui Peter Crouch este o incursiune foarte rară și sinceră în intimitatea vestiarelor din fotbalul englez. O incursiune cu mult umor, cu multe întâmplări pe care colegii nu și le-ar fi dorit publice, cu lucruri spuse drept în față și la bine și la rău. Și, da, îți arată cum să devii un fotbalist care reușește să rămână în memorie nu numai pentru un dans, Robotul, pe care l-a făcut celebru, ci pentru seriozitatea cu care a construit o carieră.

Cătălin Striblea, jurnalist

PETER CROUCH a evoluat de-a lungul carierei, în calitate de atacant, pentru Tottenham, Queens Park Rangers, Portsmouth, Aston Villa, Norwich City, Southampton, Liverpool şi Stoke City. Cu Liverpool a câştigat Cupa Angliei în 2006, Supercupa Angliei în 2006 şi a ajuns în finala Ligii Campionilor în 2007. De asemenea, a avut 42 de selecții în naţionala Angliei, pentru care a înscris 22 de goluri. Crouch deține recordul pentru cele mai multe goluri înscrise cu capul în Premier League. Peter Crouch este realizatorul podcastului BBC That Peter Crouch Podcast.

TOM FORDYCE este jurnalist sportiv al BBC Sport Interactive și corealizator al podcastului lui Peter Crouch. Pasionat de sport și triatlonist amator, Fordyce este și autorul cărților We could be heroes și My greatest football team ever.

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei