logo

Granița Pădurii

Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii
Granița Pădurii

Marșul copacilor și viitorul vieții pe Pământ

Ben Rawlence

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
69 lei
Titlu original
The Treeline
Traducător
Lavinia Braniște
Ediție
paperback, I 2022
Număr de pagini
352
Format
14,5 x 20,5 cm
ISBN
978-606-95021-9-8

În ultimii 50 de ani, copacii pădurii boreale s-au mutat tot mai spre nord. Granița pădurii ne poartă de-a lungul acestei linii critice a planetei noastre în curs de încălzire, din Norvegia spre Siberia, din Alaska spre Groenlanda și din Canada spre Suedia, pentru a ne face cunoștință cu oameni de știință, locuitori ai acestor zone și copaci care se confruntă cu schimbări geologice uriașe.

Este o călătorie care ne umple de uluire și teamă în fața creativității și rezistenței incredibile a acestor specii și a misterioaselor preschimbări ale pădurii de care depinde existența noastră. Reportajul sclipitor se amestecă cu ultimele noutăți științifice – Granița pădurii este o poveste despre ceea ce ar putea să fie în curând ultima pădure rămasă și ce ar însemna asta pentru viața pe pământ.

Ajuns la această linie a copacilor, Rawlence asistă la impactul tot mai accelerat al schimbărilor climatice și la urmările devastatoare ale colonialismului și capitalismului. Dar găsește și motive de speranță. Ființele umane sunt creaturi ale pădurii; au evoluat întotdeauna împreună cu copacii. Cartea de față, bazată pe o cercetare riguroasă și scrisă minunat, se întreabă unde ne poate duce această co-evoluție.

O poveste fascinantă despre trecutul, viitorul și prezentul pădurii, spusă tulburător, în mijlocul copacilor, ca un cântec de lebădă venit din nordul îndepărtat.

Sandu Stermin, autor Căzuți din junglă

Un raport cuceritor despre pădurea arctică, care înconjoară planeta într-un inel aproape intact.

Financial Times

Războaiele au început mereu la granițe. Pădurea boreală înconjoară globul și este una dintre cele mai importante surse de oxigen ale planetei, însă, cu toată masivitatea ei, schimbările climatice apasă și asupra acestui loc. Războiul de la granița pădurii este purtat de noi împotriva noastră. Îl putem câștiga doar dacă înțelegem cu adevărat însemnătatea pierderilor. Cartea de față este o piatră în plus la temelia deciziilor noastre viitoare.

Dan Dinu, realizator România Sălbatică

Originar din Salisbury, vestul Angliei, Ben Rawlence s-a specializat în studii orientale și africane la Universitatea din Londra și în relații internaționale la cea din Chicago. Între 2006-2013 a fost cercetător la Human Rights Watch, divizia pentru Africa, acoperind zonele Keniei, Nigeriei, Ugandei, Zanzibarului și Cornului Africii.
După ce s-a mutat în Țara Galilor a început să studieze impactul schimbărilor climatice din acea zonă. Ulterior, atenția lui s-a îndreptat spre Cercul Arctic și pădurea boreală. Este autorul Radio Congo: Signals of Hope From Africa's Deadliest War (2012), despre războiul din estul Republicii Democrate Congo și City of Thorns: Nine Lives in the World's Largest Refugee Camp (2016).

Rawlence locuiește cu familia sa în Black Mountains, Țara Galilor. Este fondatorul și directorul Black Mountains College.

Această ediție este publicată în parteneriat cu BEPCO – Energy for change.

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei