logo

Înrădăcinați

Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați
Înrădăcinați

Viața la răscrucea dintre știință, natură și spirit

Lyanda Lynn Haupt

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
55 lei
Titlu original
Rooted. Life at the crossroads of science, nature and spirit.
Traducător
Mihaela Sofonea
Ediție
paperback, I 2023
Număr de pagini
224
Format
14,5 x 23,5 cm
ISBN
978-606-95584-9-2

Înrădăcinați este o invitație entuziastă să ne trăim viața pe pământ în moduri pe cât de simple, pe atât de profunde – de la mersul desculț prin pădure și reimaginarea relației noastre cu animalele și copacii, până la examinarea limbajului pe care îl folosim pentru a descrie și a ne gândi la natură.

Lyanda Lynn Haupt ne convinge că știința de ultimă oră susține un adevăr pe care, la rândul lor, poeții, artiștii, misticii și culturile bazate pe pământ din întreaga lume, l-au proclamat: viața noastră pe planetă este radical interconectată. Trupurile noastre, gândurile și sentimentele sunt influențate de natura înconjurătoare pe care o influențează la rândul lor.

Scrisul fascinant al Lyandei este un drum pe care ea ne poartă, ghidați de intuiția ei profundă și atenția atotcuprinzătoare, înspre locul unde știința și spiritualitatea se întâlnesc – de fapt o potecă pe care mergem desculți și solitari, însoțiți de lumea orcilor, a elanilor, a broaștelor, până în propria noastră sălbăticie.

Robin Wall Kimmerer, autor al Braiding Sweetgrass

Am terminat Înrădăcinați în timpul pandemiei și mă bucur foarte mult să o împărtășesc cu voi toți. Este despre interconectare, vindecare și crearea unei relații de reciprocitate cu toate ființele din jur.

Lyanda Lynn Haupt

Lyanda Lynn Haupt a studiat eco-filosofia și este autoare a mai multor cărți care își propun să conecteze oamenii, în viața lor de zi cu zi, cu natura din jur. Cele mai cunoscute titluri sunt Mozart`s Starling, The Urban Bestiary, Crow Planet (premiat cu Sigurd F. Olson Nature Writing Award, 2010); Pilgrim on the Great Bird Continent și Rare Encounters with Ordinary Birds (câștigător al Washington State Book Award). Este colaboratoare la diverse reviste precum Orion, Discover, Utne, LA Times, Times Literary Supplement, Image, Huffington Post, Wild Earth și Conservation Biology Journal.

Lyanda locuiește la Seattle cu soțul și fiica ei, o pisică, patru găini și Carmen, graurul, despre care a scris și o carte. Pe blogul ei, The Tangled Nest, și în newsletterul Wander, își îndeamnă cititorii la cultivarea unei legături cu natura din jur și a unei existențe autentice și creative.

Această ediție este publicată în parteneriat cu BEPCO – Energy for change.

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei