logo

LeBron

LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron
LeBron

BESTSELLER NEW YORK TIMES

Jeff Benedict

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
89 lei
Titlu original
LeBron
Traducător
Monica Grecu
Ediție
paperback, I 2023
Număr de pagini
640
Format
14,5 x 20,5 cm
ISBN
978-606-95585-5-3

BESTSELLER NEW YORK TIMES

Considerat cel mai mare jucător de baschet al secolului nostru, LeBron are o prezență media care include peste o sută de milioane de urmăritori, este implicat politic, luând poziție împotriva rasismului și inechității sociale și schimbă viețile multor familii defavorizate printr-o viziune filantropică proprie. Dintr-un puști dezorientat din Akron a ajuns un erou adulat.

Jeff Benedict analizează relația lui cu puterea și faima: cum le-a cultivat, cum le-a strunit, cum a suferit din cauza lor, cum le-a folosit. Îl urmărim în paginile acestei cărți cum evoluează de la un sportiv care refuza comentariile politice, la atletul care i s-a alăturat Președintelui Obama, a făcut campanie pentru Hillary Clinton, a protestat împotriva folosirii armelor și a rasismului; l-a înfruntat pe Președintele Trump și a încurajat sportivii să ia atitudine împotriva nedreptăților sociale.

Pentru a realiza această extraordinară biografie, Benedict a realizat sute de interviuri cu persoane care au interacționat cu LeBron de-a lungul vieții și a studiat surse primare sub forma a mii de pagini de documente și ore de înregistrări video.

Biografia de o valoare incontestabilă a lui LeBron James... cititorii vor înțelege cum a reușit James să schimbe percepția publică despre ce înseamnă să fii un atlet al zilelor noastre.

Associated Press

Captivantă carte... viața acestui atlet redată cu atâta acuitate, până în detaliile cele mai fine. Chiar și cei mai devotați fani vor ajunge la final la o înțelegere și mai profundă a superstarului.

Publishers Weekly

Benedict a reușit să construiască o operă inspirată din patosul și emoțiile care îl înconjoară pe protagonistul său, nefiind însă niciodată senzaționalistă sau nedreaptă. Talentul său constă în cum reușește să-și croiască drum atât prin isteria publică din jurul lui LeBron precum și prin scutul protector al superstarului pentru a reda portretul unui om în întregul său. LeBron nu este doar o scriere pe o temă sportivă ci jurnalism narativ de cea mai bună calitate.

Chris Vognar, Los Angeles Times

Jeff Benedict este autorul a 17 volume de non ficțiune devenite bestseller și totodată producător de filme de lung metraj și televiziune.

Este co-autorul volumului Tiger Woods, bestseller și Nr1 New York Times. Cartea a stat la baza documentarului Tiger – producție HBO, nominalizată la Premiile Emmy. Benedict a mai scris: The Dynasty, Poisoned, Little Pink House și QB, autobiografia lui Steve Young.

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei