logo

Schi la superlativ

Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ
Schi la superlativ

Cum să stăpânești cele mai bune tehnici de schi

Ron LeMaster

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
69 lei
Titlu original
Ultimate skiing: Master the techniques of great skiing
Traducător
Robert Dobre
Ediție
paperback, I 2020
Număr de pagini
288
Format
16,5 x 23,5 cm
ISBN
978-606-94843-4-0

Schi la superlativ se adresează pasionaților de schi care doresc să-și folosească la maximum potențialul sau să atingă un nivel cât mai înalt de performanță.

Cunoscutul expert și antrenor RON LeMASTER nu mai are nevoie de prezentări în fața împătimiților de schi, numele lui fiind sinonim cu tehnicile de top și cele mai avansate metode de predare.

În acest manual extrem de amănunțit – cu scheme, colaje și diagrame –, LeMASTER prezintă mecanica schiului de performanță și explică felul în care să interacționați cel mai bine cu zăpada, în toate formele ei, cum să manevrați schiurile, clăparii și bețele, în zeci de situații diferite. Imaginile impresionante cu câțiva dintre cei mai mari schiori ai lumii, ilustrând tehnicile explicate de RON LeMASTER, sunt partea cea mai spectaculoasă a cărții.

Ron LeMaster este instructor de schi și antrenor de competiție de peste 30 de ani. Certificat și acreditat de asociația Professional Ski Instructors of America, LeMaster este consilier tehnic al U.S. Ski Team și al Vail Ski Schol și conferențiază frecvent despre tehnică și biomecanică în cadrul școlilor și echipelor de schi din America de Nord, America de Sud și Europa. LeMaster contribuie regulat cu articole la revistele de schi, este autor de manuale tehnice pentru asociația Professional Ski Instructors of America și a contribuit cu materiale pedagogice pentru U.S. Coaches Association. Deține o diplomă în inginerie mecanică și una în informatică.

Ionuț Dan Bărbuț (consultant de specialitate) are o experiență de peste 20 de ani în predarea schiului și este instructor de schi atestat cat. I ISIA din anul 2006. A fost antrenor de schi la Clubul Sportiv Școlar Dinamo Brașov și instructor la câteva școli de schi din Poiana Brașov, din Copper Mountain – Colorado (SUA) și din Whistler Blackcomb – BC (Canada). John este master boot-fitter la Bootfitting Sidas România.

Măiestria lui LeMASTER constă în analiza detaliată a mișcărilor schiorului, de la începutul virajului până la terminarea lui, și a forțelor externe care vin în contact cu el. Cartea sprijină inițiativa noastră de a descoperi tinerele talente și a le duce cât mai departe în marea performanță.

Ioan-Gabriel Nan, multiplu campion național și fondator Nan Schi Club

Sunt ceea ce mulți ar numi un pasionat al schiului, cu câteva săptămâni bune pe pârtie în fiecare sezon. Am învățat târziu să schiez. Aș zice că încă învăț. Știu că schiul devine cu adevărat atractiv abia după ce ai dobândit tehnica și disciplina necesare. Despre asta este vorba și în această carte: tehnică și disciplină, pentru a ajunge la pasiune.

Adrian Florea, fondator Trend Consult

Schi la superlativ se adresează schiorilor cu nivel mediu și avansat în tehnica schiului de carv. Ilustrațiile, completate de explicații punctuale și detalii privind reglajele echipamentului, te ajută să înțelegi cu adevărat știința din spatele revoluției din schiul alpin, datorată apariției schiurilor parabolice. Recomand această carte tuturor schiorilor care vor să se apropie și chiar să atingă nivelul profesionist din circuitul cupei mondiale de schi alpin.

Alexandru Poponeci, comentator Eurosport România

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei