logo

Tour de force

Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force
Tour de force

Cum am scris istorie în Turul Franței

Mark Cavendish

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
55 lei
Titlu original
Tour de Force
Traducător
Anca Maria Iosif
Ediție
paperback, I 2023
Număr de pagini
280 (conține fotografii color)
Format
13 x 20 cm
ISBN
978-606-95584-2-3

Cuvânt Înainte de Emanuel Terzian

După o perioadă de boală, decădere fizică și depresie clinică, cel care fusese considerat cândva cel mai bun sprinter din lume părea o cauză pierdută. La 36 de ani ajunsese, el însuși, să creadă că exploziva sa carieră se prăbușea: de 5 ani nu mai câștigase nici măcar o victorie de etapă Grand Tour, fie în Italia, Spania sau Franța.

Și, deodată, s-a produs această revenire la Turul din 2021. Fiind acceptat în echipa Deceuninck Quick-Step chiar în ultima clipă, după accidentarea lui Sam Bennett, Mark a primit șansa să-și rescrie istoria. Și-a revendicat tricoul verde pe care îl purtase prima dată în 2011, iar cele patru victorii de etapă l-au adus la egalitate cu belgianul Eddy Merckx, câștigătorul recordului absolut de 34 de victorii de etapă la Turul Franței.

Sincer, nu am crezut că voi mai participa vreodată la această cursă. Deceuninck–QuickStep are cei mai buni cicliști din lume, nici prin cap nu-mi trecea că o să ajung aici. Dar planetele s-au aliniat, nu știu nici eu cum. Nu mi-am dorit niciodată ca alții să pățească lucruri neplăcute, dar după anul care a trecut, e atât e bine să ai parte și de ceva noroc. [...] Țelul meu în viață este să câștig curse – nu să obțin aplauze sau să fiu adulat. Nu mă interesează ca lumea să mă recunoască pe stradă, vreau doar să las ceva în urmă în sportul pe care îl iubesc.

Mark Cavendish

Cea mai grandioasă revenire din istoria sportului.

GQ magazine

Cel mai prost plătit ciclist din plutonul profesionist din 2021 a câștigat 4 etape din Turul Franței și a egalat recordul lui Eddy Merckx. Din Groapa Marianelor direct pe Everest. Așa a arătat sezonul 2021 pentru Mark Cavendish. Dacă nici așa ceva nu merită o carte...

Emanuel Terzian, Eurosport

În Tour de Force, Mark Cavendish ne împărtășește povestea revenirii sale spectaculoase, după o lungă perioadă de boală, la cel mai important circuit de ciclism din lume, Turul Franței 2021, pe care l-a câștigat spre admirația tuturor într-un „tur de forță” care a făcut istorie.

Mark Simon Cavendish (n. 1985) este ciclist profesionist, originar din Isle of Man. Ca ciclist de pistă, este specializat în disciplinele madison, point race și scratch; ca ciclist de șosea, Cavendish este sprinter. Este considerat unul dintre cei mai mari sprinteri ai tuturor timpurilor, în 2021 fiind numit de către Christian Prudhomme, directorul Tour de France, „cel mai mare sprinter din istoria ciclismului și al Turului.”

În 2011, de Ziua Reginei, Cavendish a fost numit Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE), „pentru contribuția sa adusă ciclismului britanic”. În același an, BBC Sports i-a decernat prestigioasa distincție Personalitatea Anului.

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei