logo

11 inele

11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele
11 inele

Spiritul succesului

Phil Jackson, Hugh Delehanty

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
55 lei
Titlu original
Eleven Rings
Traducător
Sorin Niculescu
Ediție
paperback, I 2021
Număr de pagini
368, conține fotografii color
Format
13 x 20 cm
ISBN
978-606-95020-4-4

S-au scris zeci de pagini în presa sportivă despre „Antrenorul Zen”, cum l-au numit jurnaliștii: un antrenor care te inspiră, nu te mână de la spate; care stârnește în jucători spiritul de echipă și generozitatea și le înlătură ambiția oarbă, ego-ul, resentimentele și teama.

L-a antrenat pe Michael Jordan, cel mai mare jucător din toate timpurile, ajutându-l să învețe sensul solidarității de echipă.

A reușit să alcătuiască echipe victorioase punând laolaltă jucători foarte diferiți, pe care i-a convins să aibă încredere unii în alții și să performeze ca un mecanism unic.

Datorită lui, Dennis Rodman sau alte personalități „dificile” au reușit să se dedice unor scopuri mai înalte decât ei înșiși.

Datorită lui, Kobe Bryant a evoluat dintr-un adolescent răzvrătit într-un lider de echipă campioană.

Aceasta este povestea fiului unui predicator din Dakota de Nord care a reușit să devină unul dintre cei mai inovativi lideri ai timpului său. Pe parcursul acestui proces de reinventare de sine, „Antrenorul Zen” a dezvoltat un concept nou de leadership bazat pe libertate, autenticitate și joc de echipă, care a dat peste cap lumea hiper-competitivă a sportului profesionist.

Pasionat de filozofiile orientale și de misticismul nativilor americani, Phil Jackson arată în 11 inele cum a reușit să schimbe radical abordarea psihologică pentru a-i ajuta pe jucători să atingă o stare de concentrare maximă în timpul jocului și, totodată, de conectare cu fiecare dintre ceilalți coechiperi din teren. Vedete precum Michael Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman, Shaquille O’Neal sau Kobe Bryant au reușit în timp să nu mai joace doar pentru ei înșiși, ci să intre pe teren animați de dorința victoriei de echipă.

E important să înveți de la cei mai buni și 11 titluri in NBA, câte are Phil Jackson îl pun în această categorie selectă. Respect, încredere în sine, etică a muncii, pasiune, spirit competitiv, pregătire, comunicare și vointa sunt lecțiile de viață ale acestei cărți. Vocea campionilor merită ascultată.

Gheorghe Dumitru „Ghiță” Mureșan, fost pivot al Washington Bullets și fondator al Giant Basketball Academy

Phil Jackson ne arată ce înseamnă sa fii un antrenor de top în baschet, un lider inovator și un manager excelent al ego-urilor unora din cei mai buni jucatori din istoria sportului cu mingea la coș. O carte pe care o recomand tuturor practicanților de sport, antrenorilor din orice ramură sportivă și liderilor în general.

Vlad Moldoveanu, extremă a naționalei de baschet a României și fondator al Vlad Moldoveanu Basketball Academy

Vă invit să citiți această carte, fie că iubiți sau nu baschetul. Ea oferă mai mult decât o istorie a unor evenimente sportive trăite și povestite cu talent; este o carte despre viitor, despre cum ar trebui să fim noi ca lideri și cum ar trebui să fie liderii noștri, despre bucuriile unice pe care le-am putea avea conducând oamenii cu iubire, cu empatie, cu respect.

Gabriel Crețu, Profesor Asociat, ASE Bucureşti – Facultatea de Management, CEO Adwisers

Philip Douglas „Phil” Jackson (n.1945) este, fără niciun dubiu, cel mai titrat antrenor din istoria NBA. În 1996, Jackson a intrat în Top Ten al celor mai buni antrenori ai tuturor timpurilor, iar în 2007 a fost inclus în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Phil deține recordul pentru cele mai multe prezențe în campionatele NBA, ca jucător și antrenor.

Între 1989 și 1998, Phil a antrenat Chicago Bulls, perioadă în care echipa a câștigat șase titluri NBA. Cu Los Angeles Lakers a câștigat cinci campionate, între 2000 și 2010. În total, Jackson a adunat 11 tituri NBA, depășind recordul de 9 titluri realizat, înaintea sa, de celebrul Red Auerbach.

Între 2014 și 2017 a fost președinte al New York Knicks. În prezent s-a retras la Montana și se ocupă de grădinărit.

Hugh Delehanty a lucrat ca redactor la Sports Illustrated și People. A colaborat cu Phil Jackson și la cartea de memorii Sacred Hoops.

Această ediție este publicată în parteneriat cu Adwisers.

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei