logo

De ce înotăm

De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm
De ce înotăm

Bonnie Tsui

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
49 lei
Titlu original
Why we swim
Traducător
Cosmin Nare
Ediție
paperback, I 2021
Număr de pagini
240
Format
13 x 20 cm
ISBN
978-606-95020-9-9

Must-Read Book 2020 Time Magazine
Bestseller Los Angeles Times
Bestseller Boston Globe

De ce înotăm este un elogiu adus înotului și celor care îl practică, și totodată o invitație greu de refuzat către toți cei care vor să-l descopere. Compus din cinci perspective - supraviețuire, stare de bine, comunitate, competiție și stare de flux - volumul este o scufundare rapidă în istoria înotului, cu povești captivante scrise cu multă vervă și talent.

Pornind de la povestea incredibilă a lui Guðlaugur Friðþórsson, secundul unui vas de pescuit naufragiat în sudul Islandei, care a supraviețuit timp de șase ore în marea înghețată, Bonnie Tsui caută să descopere ce anume din apă ne seduce, în ciuda pericolelor ei, și de ce revenim, iar și iar, la ea.

De ce înotăm este o explorare culturală și științifică a relației noastre cu apa și cu înotul. Înotul poate să însemne vindecare și sănătate sau poate să fie calea spre comunitate prin intermediul echipei, al clubului sau al unei ape pe care o îndrăgim și o împărțim. Dacă devenim suficient de buni, înotul poate să devină prilej de competiție – un mod de a ne testa caracterul. Înotul este și despre minte. Să-ți găsești ritmul în apă înseamnă să descoperi un mod nou de a fi pe lume, printr-o stare de flux. Asta ține de relaționarea omului cu apa, de modul în care afundarea noastră ne poate stimula imaginația.

Felul în care ne este descrisă acea stare unică de `flux` care te cuprinde în timp ce înoți te face să-ți dorești cu disperare să fii într-o piscină sau în apa mării. Minunat!

Mary Pols, The New York Times

Suntem singurele animale care stăpânesc bine deplasarea atât pe uscat, în aer, cât și în apă. Cum am atins această performanță e în sine un fel de minune biologică. Dar, dintre toate, apa e singura în care pericolul și beatitudinea se succed cu repeziciune: sufocări succedate de imponderabilitate și iar sufocări, și iar plutire, și tot așa într-o morișcă lichidă a cărei ritmicitate amintește de rugăciunile tibetane. Și căreia îi spunem, simplu dar cumva nedrept pentru că are darul de a ne face fericiți: a înota.

Vlad Mixich, specialist în politici de sănătate și publicist

Bonnie Tsui s-a născut la New York și a studiat literatură engleză și americană la Harvard University, pe care a absolvit-o cu titlul magna cum laudae. Colaborează frecvent la The New York Times și la California Sunday Magazine și este laureată a premiului Jane Rainie Opel Young Alumna Award de la Harvard University, a premiului Lowell Thomas Gold Award și a bursei National Press Foundation Fellowship. Tsui a locuit, de asemenea, în Australia, unde a studiat la Universitatea din Sydney și a colaborat la The Sydney Morning Herald.
În 2009 a publicat America Chinatown, un volum de articole de călătorie, în care descrie istoria celor cinci mari cartiere chinezești din Statele Unite, și care a fost distins cu premiul Asian/Pacific American pentru literatură.
În mai 2021, Bonnie Tsui a publicat Sarah and the Big Wave, prima ei carte pentru copii, care spune povestea lui Sarah Gerhardt, prima surferiță celebră.

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei