logo

Flux în alergare

Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare
Flux în alergare

Tehnici de instrospecție pentru o performanță mai bună

Mihaly Csikszentmihalyi, Philip Latter, Christine Weinkauff Duranso

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
59 lei
Titlu original
Running flow
Traducător
Mihaela Sofonea
Ediție
paperback, I 2020
Număr de pagini
256
Format
16,5 x 23,5 cm
ISBN
978-606-94843-8-8

Pornind de la cercetările cunoscutului psiholog Mihaly Csikszentmihalyi și adăugând experiența în teoria și practica alergării a jurnalistului Philip Latter și a pshihologului Christine Weinkauff Duranso, Flux în alergare furnizează cunoștințele necesare pentru a înțelege și a descoperi cum se poate atinge ‘fluxul’, acea stare mentală energizantă care ne cuprinde atunci când efectuăm o activitate care ne preocupă intens și în care ne implicăm cu toată ființa.

Cartea vine în sprijinul celor care practică alergarea, cu explicații ample ale fenomenului, la care se adaugă exerciții menite să stimuleze starea de flux, precum și o serie de mărturii ale unor sportivi de performanță care au experimentat deja aceste trăiri.

Flux în alergare este deja în multe țări un titlu de referință pentru toți alergătorii care se luptă cu bariere psihologice asociate cu antrenamente și competiții.

Armonie, lipsă de efort, dar intensitate maximă. Momente în care mintea și corpul lucrează într-un tandem perfect. Flux în alergare ne (re)amintește că toate acestea sunt posibile în alergare.

Marian Chiriac, editor alerg.ro

Ți se întâmplă să fii ‘pe pilot automat’ și să pierzi noțiunea timpului în timp ce faci o activitate care te pasionează (citești, gătești, alergi, înoți, conduci, te joci, grădinărești, pictezi, cânți la un instrument, etc.) sau când lucrezi la un proiect important pentru viața ta personală sau profesională? Am trăit astfel de clipe de multe ori și rezultatele au fost pe măsură - indiferent dacă era vorba despre scrierea unui articol pentru blog, o sesiune de cântat la tobe, un joc de puzzle împreună cu familia sau ultimii 20 de kilometri ai unui ultramaraton. Ei, bine, această stare are o denumire - ‘flux’ - iar vestea bună este că o putem genera cu ușurință, dacă aplicăm recomandările primite în această carte excelent scrisă, sub forma unor povestiri împărtășite de atleți amatori sau de elită, care au reușit performanțe extraordinare de fiecare dată când au dobândit ‘fluxul în alergare’...

Andrei Roșu, sportiv de anduranță

Citind această carte, mi-am amintit de ‘stările de flux’ pe care le-am trăit eu însumi. Este de neprețuit sentimentul care te cuprinde atunci când atingi un obiectiv pentru care te-ai pregătit din greu - cel puțin așa m-am simțit eu, după ce am alergat maratonul sub 3 ore. Nu a fost o întâmplare. A fost o validare extraordinară a unor ani de muncă asiduă, ambiție, disciplină și perseverență. Am simțit că toate astrele se aliniaseră pentru ca eu să ajung la țintă.

Horațiu Morar, fondator Runners Club si director Wizz Air Cluj-Napoca Marathon

Atingerea ‘stării de flux’, când mintea îți este complet acaparată de o activitate și totul merge ca de la sine, este scenariul ideal al unui alergător sau al oricărui alt sportiv. Cartea de față ne ajută să înțelegem cum putem ajunge la această stare și să ne bucurăm de ea.

Gabriel Solomon, fondator People for Sport Romania

MIHALY CSIKSZENTMIHALYI este autor de bestselleruri, cercetător renumit în întreaga lume și unul dintre fondatorii psihologiei pozitive. Lucrarea sa fundamentală, Flow: The Psychology of Optimal Experience (1990), a fost bestseller New York Times și a introdus conceptul de flux publicului larg. A condus departamentul de psihologie de la University of Chicago și a înființat Quality of Life Research Center la Claremont Graduate University. În prezent este profesor la Claremont Graduate University din sudul Californiei.

PHILIP LATTER este coautorul cărții faster road racing (human kinetics, 2015), împreună cu dublul olimpic pete pfitzinger. A fost redactor la Running Times și actualmente colaborator al Runner’s World și runnersworld. com Susține regulat prelegeri despre flux în taberele estivale de atletism, aleargă de peste două decenii. Fost antrenor principal de cros la NCAA Division I la Radford University, Latter antrenează atleți la Brevard High School în Blue Ridge Mountains din vestul Carolinei de Nord.

CHRISTINE WEINKAUFF DURANSO este profesor de psihologie la Woodbury University din California, și la California State University, în San Bernardino. Ca doctorand, a studiat la Claremont Graduate University, sub îndrumarea lui Mihaly Csikszentmihalyi și s-a concentrat în cercetările sale asupra rolului fluxului și al mișcării și contribuția acestora la performanța sportivă. Weinkauff Duranso a participat la curse pe diferite distanțe, de la 5K până la maraton și s-a încumetat să pătrundă în lumea triatlonului.

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei