logo

Ghidul biciclistului

Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului
Ghidul biciclistului

De la prima tură la performanță

Sir Chris Hoy

În stoc
Disponibil și în librăriile Cărturești, Humanitas, Librarium, Bookcity, Seneca, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net și emag.ro
99 lei
Titlu original
How to ride a bike
Traducător
Marian Chiriac
Redactor
Anca Maria Iosif
Ediție
paperback, I 2022
Număr de pagini
224, policromie
Format
190 x 245 mm
ISBN
978-606-95021-5-0

GHIDUL BICICLISTULUI se adresează atât celor care abia s-au urcat pe bicicletă, cât și cicliștilor experimentați. Sfaturile oferite de către unul dintre cei mai mari sportivi olimpici britanici, Sir Chris Hoy, vă vor ajuta să deveniți un ciclist tot mai bun, mereu în formă, mai rapid, mai rezistent și mai îndemânatic.

Cartea este împărțită în trei secțiuni:
1. Factori tehnici: configurarea bicicletei, siguranța în mers și abilități, echipament, îngrijirea bicicletei
2. Factori fizici: teoria antrenamentului, exerciții pentru performanță, planificarea și urmărirea obiectivelor
3. Factori mintali: psihologie sportivă, analiza rezultatelor, depășirea temerilor și tehnici mintale

Am scris această carte din dorința de a vă ajuta să vă bucurați la maxim de ciclism. Bicicleta este și plăcută și utilă în același timp. Este un aparat de fitness ușor de folosit, o formă de transport cu impact minim asupra mediului, iar ciclismul este un sport grozav, dar și o modalitate bună de a petrece timpul. De asemenea, bicicleta a jucat un rol important în istoria socială a lumii.

Sir Chris Hoy

Chis Hoy îți oferă pe tavă un ciorchine de informație de viță excelentă, dintr-o vie cu pedigree nobil, bine altoită și tare generoasă. GHIDUL BICICLISTULUI este incredibil de complex și util pentru oricine, de la începătorul care vrea să pedaleze ceva mai serios, până la ciclistul experimentat, care crede că le știe pe toate, dar ar face orice, ca să mai stoarcă o secundă, două în cursa lui preferată. Probabil că nu ai cum să nu devii un rider mai bun, dacă citești și aplici ce scrie aici, indiferent la ce nivel te-ai afla. O lucrare remarcabilă și o potențială biblie pentru cicliști, chapeau!

Maximilian Munteanu, ghid și jurnalist de mountain bike

Dacă ți-ai descoperit pasiunea pentru ciclism și vrei să trăiești corect cu ea, ai nevoie de cele mai bune sfaturi. Ghidul de față îți va completa toate elementele din tabloul de povești la care lucrezi acum în încercarea de a descărca, din vârful pedalelor, amintiri care vor contura cele mai frumoase experiențe despre care vei povesti toată viața. Te asigur că treaba e serioasă! Tratată corespunzător! Campionule!

Memo Sebastian Vrînceanu, realizator CardioGuerrilla

Sir Chris Hoy – un tip care a revoluționat ciclismul de pistă și ne-a făcut până și pe noi, cei fără tradiție reală în velodrom, să avem furnicături când se apropiau marile competiții. Experientă, putere de muncă, concentrare și luptă, toate duse la un alt nivel.

Alex Ciocan, organizator Road Grand Tour

Sir Chris Hoy (membru al Ordinului Imperiului Britanic, MBE) este unul dintre cei mai premiați sportivi olimpici britanici, cu șase medalii de aur și una de argint. Chris a concurat în toate probele de ciclism existente, de la BMX la cele pe teren accidentat (montane), de șosea, de contratimp și ciclocros, înainte de a se specializa în cele de pistă.

Chris Hoy a câștigat prima medalie olimpică de aur la Atena, în 2004, în proba de 1 km contratimp. După ce aceasta a fost scoasă din calendarul olimpic, el s-a concentrat pe alte probe de pistă – respectiv keirin (cursă individuală de contratimp), sprint și urmărire pe echipe. În 2008, la Beijing, a câștigat aurul la fiecare din aceste probe, devenind primul sportiv britanic în istoria seculară a olimpismului care a reușit această performanță.

Chris a fost votat Personalitatea Sportivă a anului 2008 într-un clasament realizat de BBC și a fost onorat prin includerea sa în New Year Honours List 2009. Trei ani mai târziu, cu ocazia JO de la Londra, Chris a câștigat alte două medalii de aur – în probele de keirin și urmărire pe echipe – devenind astfel cel mai premiat sportiv olimpic britanic.

În iunie 2016, Chris și-a trecut în palmares și terminarea celei mai solicitante curse automobilistice de anduranță, Le Mans 24 de ore, și asta chiar la debut. Nu în ultimul rând, Chris a făcut parte din echipa de comentatori și experți a BBC în timpul transmisiunilor TV de la diferite campionate mondiale, jocuri olimpice sau ale Commonwealth.

Noutăți

Cele mai vândute

LeBron

LeBron

Jeff Benedict

89 lei